Reinier En De Verdwijning Van Iene

Door CloudStrife op zaterdag 9 februari 2008 19:22 - Reacties (8)
Categorie: -, Views: 9.427

Nee, dit is niet de zoveelste rip-off van Suske en Wiske. Deze blogpost gaat over GGZ Den Bosch, beter bekend als Reinier van Arkel. Het is namelijk een feit dat ik door RvA behandelt wordt voor mijn autisme. Nou ja, behandeld, ik vertel zelf dat ik de weg naar zelfstandigheid (en dan vooral zelfstandig wonen) aan het leren ben.

Maar daar ga ik het nu niet over hebben. Ik wil het hebben over de digitale dictatuur van GGZ Den Bosch. Tijdens mijn intake is mij beloofd dat ik voor 10 euro per maand de beschikking zou krijgen over het internet. Op het feit na dat het internet van 0.00 tot 7.00 niet beschikbaar is (om de rust te bewaren/bewaken), zou het onbeperkt, en onbegrenst zijn. Nou, daar was ik blij mee, aangezien ik toch wel een internet junkie ben.

De belofte van onbeperkt internet is waargemaakt, tot eind januari jl. Zoals de gemiddelde Tweaker weet, is Tiscali overgegaan naar KPN. De RvA heeft een contract met Tiscali, en door de overname moest er het een en het ander veranderen in ons netwerk. We zouden er niet veel van merken, behalve dat we hooguit een dagje geen internet, of slecht internet zouden hebben. Zo gezegd, zo gedaan. De migratie was snel verlopen. Dus ik snel weer aan het downloaden (moest Fedora nog even leechen). Tenminste, dat dacht ik. uTorrent kon geen verbinding krijgen met de trackers. Dus ik de trackers ff pingen, was geen probleem, de ping was zelfs opvallend laag. Er waren op geen van alle trackers storingen/netwerkbeheer gemeld. Oke, zal wel een foutje zijn, over op Azureus. Die kon ook geen verbinding krijgen. Terwijl mijn firewall zowel Azureus en uTorrent gewoon doorlaat. Oke, andere manier. Ik had geen zin in FTP, dus opende ik http://ftp.nluug.nl in Firefox, om de ISO even met DownThemAll te downloaden. Toen ik in het mapje van Fedora was, opende ik de link met DownThemAll, dus ik save mijn download in C:\Shared\Software\Fedora. PING! Het geluidje dat mijn download klaar was... Na 3 miliseconden? Hij was enkele KB's groot. Retry. Nog steeds die paar KB. Retry met FDM (Free Download Manager). Weer het bestand van een paar KB.

Ik werd best nieuwsgierig wat er aan de hand was. Dus ik open het bestandje even met XVII, een hex editor. Het was een HTML (!). Na het openen in Firefox kreeg ik het volgende te zien:

----------------------------------------------------------
Reinier van Arkel groep
Toegang geweigerd

Toegang tot de aangevraagde URL wordt niet toegestaan, omdat de gepubliceerde informatie buiten de toegestane categorieën valt.

Voor meer informatie kunt u de internet gedragscode raadplegen op het intranet.

Surfgedrag wordt in statistieken, in opdracht van de Raad van Bestuur, bijgehouden en gerapporteerd.
----------------------------------------------------------

Ik wist gelijk wat er aan de hand was. De leiding kreeg deze meldingen als ze sites bezochten die eigenlijk "niet konden", zoals Hotmail.

Ik ben gelijk naar de leiding gelopen, om te vragen of ze het even wilde fixen, er vanuit gaand dat dit gewoon een domme fout was. Ze zouden morgen eventjes bellen.
Zoals een echte internetjunkie duurde dat te lang, dus ik heb het nummer van ICT gevraagd, en ben zelf gaan bellen. Ik kreeg te horen dat dit de ons nieuwe internet is, ingelast door de Raad van Bestuur. Als ik er problemen mee had, moest ik bij hun bezwaar aantekenen.

Nu is het inmiddels 9 Februari. We zijn er al lang en breed achter dat alle poorten behalve 80, 443, en de poorten van MSN, zijn geblockt. Daarnaast blokkeren ze diverse internet pagina's, en niet via DNS (ik gebruik zelf OpenDNS, maar dan zijn ze nog steeds geblockt). Ze gebruiken ISA (Internet Security and Acceleration server) als firewall.

De leiding heeft ICT al veel te vaak lastig gevallen, om te vertellen dat dit een zwaar belachelijke situatie is, en dat wij in ons recht staan, en recht hebben op onbegrenst internet. We hebben die belofte zelfs in geschreven vorm (het contract), maar steeds kregen ze geen positieve reactie.

Wij zijn inmiddels zelf een brief naar de RvB aan het schrijven, en hopen op een positieve reactie. Wij hebben recht op fatsoenlijk internet.

Tot die tijd hebben wij een abotje afgesloten op TorrentFreedom.com. Het is de nodige extra duiten per maand, maar het zal wel moeten.

Ik hoop dat de RvB snel een positieve reactie geeft. Mocht iemand suggesties hebben, of opmerkingen/ervaringen, dan zijn ze hieronder van harte welkom!